Skolstart!

Okej, så igår började skolan! Det var väl lite spännande! skönt att komma in i en rytm! nu vet man att man kommer vara ledig en del under dagen, och det är skönt! så nu kan man börja planera lite mer för sig själv.

Internet krånglar här...har inte funkat ordentligt på kvällarna !? och jag har bara tid på kvällarna så ja, det har varit lite småjobbigt!

Jag har nu fått lite mer inblick här hemma. I detta hemmet är " Organiserat" ledordet, eller den röda tråden....så jag har ju kommit helt rätt......(mamma, du kan sluta skratta nu!) Okej, allt är organiserat! alla leksakerna har sin egen låda med etikett på osv....mamman sa att det hon vill när jag jobbar, men ingen av barnen e hemma, ska jag organisera det ännu mer...jag menar, hur är det ens möjligt!?

Haha, jag pratade med Lisa om hur kul det var att man kunde träffa en svensk tjej, och prata svenska osv...hon blev helt chockad och typ, pratar ni svenska?? eh, ja! Hon bara: Men vadå, pratar ni svenska hemma? alltså i familjen? Eh, ja, vad trodde du vi pratade i sverige? ...Nä jag har inte ens tänkt på det, eftersom din engelska är så bra......Hehe, okej tack för komplimangen, men oj......hahahaha!!!!

På lördag är jag ledig! ska bli så skönt! Förresten var jag och shoppade i söndags, med Kajsa, en annan au pair! Jag shoppade nästan upp hela min lön, fast jag behövde också en hel del! Men nu får jag börja spara till mina semestrar!


Internet funkar igen!!!

Okej, vi hade en liten storm här, som tydligen var rätt så allvarlig inne i Chicago, men här var det mest regn och åska. Internet slutade då att fungera, vilket har varit riktigt jobbigt.
Den här veckan har verkligen varit så uttröttande! Jag har varit så trött... Men jag har vilat lite idag och ska förhoppningsvis ha min lediga dag imorgon! Så sen ska det nog gå bra!


Ikväll har jag tagit hand om barnen som förra lördagen. Lördagar är nämligen föraldrarnas dag. Det tycker jag kan vara riktigt bra ändå, att föräldrarna kan få lite tid för varandra. Men jag menar, den här familjen har just nu två människor som ser efter deras barn och försöker underhålla dom hela tiden. Dessutom ska det vara prydligt, så nu har dom två som gör det också....Men det kan ju vara skönt att inte behöva göra så mycket! :P haha....


Idag hade jag iaf ett litet seriöst snack med Lisa, eftersom det känns som att jag har jobbat konstant sen jag kom hit. Visst man måste ju komma in i familjen, men det känns lite som att så fort jag kommer med dom någonstans, lassar dom över barnen på mig. Men dom gör kanske det lite medvetet nu i början för att jag ska komma in i det lite snabbare. Men egentligen är det nog inte bara jobbet som gör att jag är trött, det beror nog på en massa saker, jag var trött redan innan jag åkte, så vi får se....



Men! Idag körde jag hela vägen till affären själv!!! eller ja, jag hade ju Ashley (äldsta dottern) med mig...men iaf, ja hittade dit själv!....med vägvisarlappen fastsatt på ratten! hehe...men jag hittade iaf! och det är jag lite stolt över. Så nu har jag fått min egna yoghurt! :D....Sen igår fick jag ju en mobil! nej, ingen handdator (vilket alla här har) men en super flashig mobil, sa jag klagar inte! Men jag får bara använda den i tjänst, dvs när jag ringer mamman!

Nä, nog om mig! ha det super! kramkram


MIN EGNA BIL!

Haha...idag hämtade Lisa min bil, en stor jeep, automatare....Och den skulle jag då köra. Jag förstår verkligen dom som kör automatare, det är så mycket enklare än att hålla på med koppling och gas! Men ja, under min första bilkörningsdag här lyckades jag köra förbi huset på vägen hem, så jag gjorde en grymt olaglig U-sväng, vilken inkluderade backning, eftersom jag inte kunde få runt den gigantiska bilen på en snurrning! Helt galet! Det var riktigt skönt när vi kunde ställa in bilen. Det som var extra jobbigt var att Lisa hela tiden kommenterade om jag gjorde nåt lite fel, så då blir man ju lite nervös. Men jag förstår henne, det är ju hennes barn jag ska köra!

Vi var och handlade idag, och hon frågade hela tiden om jag ville ha något, och sen om jag typ sa, ja, det skulle jag iofs kunna ta, sa hon typ, okej, så det vi har hemma räcker inte? eller: Jag kan köpa det, men om du inte äter upp det där, så råkar du illa ut. Hehe, okej, vad gör man då liksom. Sen sa hon att jag skulle göra maten imorgon kväll, men jag sa att jag ville vänta lite, för jag är fortfarande inte helt hundra på det här med kosher. Men kanske nån annan kväll...Dom vill ha nån svensk mat, men i USA finns ju typ inga svenska ingridienser, så det blir ju lite svårt då. Dessutom gör dom typ inte nåt särskilt själva. Dom köper Shake & bake, så dom har varken havre, mjöl, socker, kakao eller nåt annat till att baka kakor med. Jag vet inte ens om det går att köpa, men det tror jag!



Nä, nu är jag så grymt trött. Emily och Alexis sover över hos mormor och morfarn, så det är bara Ashley hemma, dessutom kommer Laurel hem imorgon, så då är vi två tjänstefolk :P hahaha.....


Galet!

Första kvällen ensam med tjejerna!

Idag har jag kommit in i det lite mer, det här med aupairandet...Jag fick göra frukost till tjejerna, sen åkte vi och åt lunch på nån lite finare judisk snabbmatskedja...åt en kycklingsallad, riktigt gott! trots att vi fick skynda oss, eftersom Jeff skulle ta med tjejerna till bion, medans jag, Lisa och Ashley gick & shoppade....helt sjukt, jag lovar dom kollar inte ens på prislappen.......helt galet!

Ikväll skulle Jeff och Lisa på parmiddag, så jag fick ta hand om tjejerna, göra pizza, sen hitta på nåt tills klockan 8 pm....men det gick väldigt bra allting! Nu ligger alla tre och sover i sina sängar...(tror jag iaf)....Sorry förresten att jag inte lagt in några bilder ännu, men jag tänkte vänta tills jag köpt en egen laptop...kan vara bra att ha, även i framtiden! Och som sagt är allt tekniskt grymt billigare här!

Jag tänkte ta ledigt nån gång nu i veckan, hitta på nåt eller bara chilla lite...kanske ska vänta tills Laurel har kommit tillbaka på tisdag....då får hon lära mig att bädda sängarna...jag tror jag gjorde en nästan rätt, men jag lovar, det är så sjukt krabbigt! Klockan är typ halv 9 och jag är så sjukt trött, men jag får nog hålla mig vaken tills Jeff och Lisa kommer hem...annars kanske dom blir kinkiga, vem vet!?

Helt galet!

Planet till Chicago var självklart försenat, men tillslut var jag framme och träffade min värdfamilj...Tjejerna hade gjort en fin välkomstskylt! Jättesött!

Deras hus är enormt, och då menar jag enormt! tre våningar, 9 badrum! Alla sovrum har queensize sängar osv...tre såna stora tv, ett gym, stort kök, en flygel, utomhuslekplats, dammar med fiskar! ja alltså listan kan ju göras lång!

Idag var vi på en fest i Downtown Chicago, i en lägenhet som var ett helt våningsplan! jag vet inte om huset eller våningen ar värst...alltså det var helt vrickat...en massa rika människor, ett runt rum ut mot lake Michigan som kunde snurra, hemma bio, alltså där kan listan också göras lång! Men jag har börjat jobba direkt, så på festen var mitt ansvar barnen! 

Imorgon ska Laurel, städerskan/nannyn åka hem tills på tisdag, så jag ska ta hand om det mesta hon brukar göra, lite nervöst...bara att bädda sängarna ordentligt är en konstform för sig, sen komma ihåg att ta rätt bestick & koppar till rätt mat! Kosher är ändå rätt meckigt! men men, det ska väl gå det med!

Nu behöver jag verkligen sova! Så Godnatt!


Au Pair skolan!

Okej!
Igar klockan 19.00 landade vi i New York, klockan ar da, 1 pa natten for oss....vi var 5 svenska tjejer pa samma plan, sa det var riktigt kul! HAr pa Au Pair skolan ar vi ca 300 st....varav typ 240 ar tyskar! sa det sager ju ite lite om vilket hemskt tjatter det ar har, och pa det fulaste spraket i varldshistorien dessutom! :P.......
Idag har vi suttit och svettats inne i en lektionshall...Fatta dalig engelska manga har.....man kanner sig ratt grym faktiskt!
Vi har precis kommit ut fran en samling dar alla lander fick sjunga en varsin barnlat fran deras lander.....vilken sjong svenskarna om inte sma grodorna! :D...hehe.... na, nus ka jag snart ta o sova! men jag ska forsoka skriva mer nar jag kommer till vardfamiljen! :D........
pusspuss :P

Jobbigt värre!!!

Var det att säga hejdå till Jasmine! ett år!!! hur jobbigt kommer d då inte att bli att säga hejdå till familjen, anton, David mamma och pappa!? jag gråter redan, nu när jag skriver detta! så fruktansvärt! Vad är det jag har gett mig in på egentligen! hallå, ett helt år!? vad tänkte jag!

Nej okej, skärpning! det är klart jag klarar detta! Man får tänka en månad i taget, videosamtal över nätet...ett år kan gå riktigt snabbt ändå! Jag ska klara det! Även om det är så svårt att jag får ont i magen och vadar i tårar! Strong woman! :P

Och det verkar faktiskt som en grymt bra familj! Jag är bara lite blödig! men det får man vara...ingen annan som inte ska vara borta ett år vet hur det känns! men det ska gå, det ska det!

Svettigt värre!

Ojoj...i typ 180 km i timmen har jag städat två toaletter, rensat i köket och i vardagsrummet, lagt fram saker till packningen, gjort iordning inför filmkvällen....och allt detta dansandes! :D Tack Sara för att du lämnade kvar alla skivor! hehe....men nu skulle jag dock behöva ta en dusch...fast d hinner jag inte! mina kära vänner kommer ju snart! :) mysig filmkväll!

ahh!

På måndag åker jag! jag fattar det fortfarande inte! helt galet! men jag har iaf börjat packa lite smått.....fast jag borde vara mer seriös! men pallar inte riktigt! sen borde jag ha städat lite mer...men det orkar jag inte heller!!!

Jag har börjat tappa bokstäver när jag skriver! det är lite jobbigt! så om det syns, så vet ni att det är så att jag verkligen har nån konstig tappa-bokstäver-sjukdom...:P haha-...

okej, ikväll blir det filmkväll! hade ju en massa frukt o annat kvar sen den tänkta festen, som blev en tjejförfest, med två killar ;P...haha...sov gott inatt iaf!

har precis fikat med Annika! Hur gött som helst! tänk vad många det är som man inte kommer att träffa på typ hur länge som helst! det är riktigt jobbigt alltså! men men.....jag kommer ju träffa en massa nytt folk i Chicago, det är ju inte den minsta hålan i USA direkt......:D


Nattens text!

Okej, det får bli av Paolo Nutini....:


Last request

Slow down, lie down, remember it's just you and me
Don't sell out, bow out, remember how this used to be
I just want you to know something, is that alright, baby let's get closer, tonight

Grant my last request and just let me hold you,
don't shrug your shoulders, lay down decide me
Sure I can accept that we're going nowhere
But one last time let's go there, lay down beside me, ohhh

Now I've found, that I'm bound, to wander down that one-way road
and I realise all about your lies, but I'm no wiser than the fool that I was before.
I just want you to know something, is that alright, baby let's get closer, tonight.

Grant my last request and just let me hold you
don't shrug your shoulders, lay down decide me
Sure I can accept that we're going nowhere
But one last time let's go there lay down beside me

Baby, baby, baby, tell me how can, how can this be wrong?
Grant my last request and just let me hold you
don't shrug your shoulders, lay down decide me
Sure I can accept that we're going nowhere
But one last time let's go there lay down beside me


By the way...

Ikväll var det ganska trevligt, trots att typ alla bangade när jag ändrade till förfest, så det var en massa tjejer och inte för att glömma dom två modiga: Hampe och Erik! Andrea tog med vattenpipa, så det var riktigt trevligt! och bra musik, (tack sara).........Men ja, på lorden träffa man ju några ialf.........Tyärr är man ju lite pinsam, men jag säger bara tack! räddade verkligen mig! höll på att göra något riktigt dumt, men det blev inget av det! och det är jag grymmeglad för!
 Men oj vad det är jobbigt med folk som e efterhängsna.....hallå, det var typ 2 år sen! Gå vidare!
Nä...nu ska jag sova...men jag kör på en nattens text också.....

Dagens Text

Idag är Dagens text från CocoRosie....


Madonna

Miss Madonna won't you give me a kiss
One of your soft sweet lagrimas
Miss Madonna won't you give me a kiss
One of your soft sweet lagrimas
Oh miss Madonna won't you please give me a kiss
Give me one of those soft sweet lagrimas
'Cause I felt your pain
When your baby was slain
And I tossed some roses to perfume his grave
Oh miss Madonna won't you let me underneath your halo
'Cause it's raining hard
Raining hard in this abyss
Miss Madonna...
Oh miss Madonna where you goin' after church
In that preacher's car
You know I want to tell nobody
That you've been smoking cigars
I won't tell nobody
Tell nobody
That you've been smoking cigars
Miss Madonna...

Fest!

Okej, ikväll blir det kombinerad Avskedsfest och förfest inför Lorden! Ska bli så kul! Förrutom att jag måste städa!.....men men vi får se vad som händer o sker....

Dagens text!

Eller nattens text, sorry varit lite slö! men här kommer en text av brittiska Lily Allen, lite smått knäppa låtar och kanske lite knäppatexter, men jag gillar ändå hennes sound....


Knock 'Em Out lyrics

Alright so this is a song about anyone, it could be anyone.
You're just doing your own thing and some one comes out the blue,
They're like,
"Alright"
What ya saying,
"Yeah can I take your digits?"
And you're like, "no not in a million years, you're nasty
please leave me alone."

Cut to the pub on a lads night out,
Man at the bar cos it was his shout,
Clocks this bird and she looks OK,
Caught him looking and she walks his way,
"Alright darling, you gonna buy us a drink then?"
"Err no, but I was thinking of buying one for your friend..."

She's got no taste hand on his waist, tries to pull away but her lips on his face,
"If you insist I'll have a white wine spritzer"
"Sorry love, but you ain't a pretty picture."


Can't knock em out, can't walk away,
Try desperately to think of the politest way to say,
Just get out my face, just leave me alone,
And no you can't have my number,
"Why?"
Because I've lost my phone.

Oh yeah, actually yeah I'm pregnant, having a baby in like 6 months so no, yeah, yeah...

"I recognise this guy's way of thinking..."
As he comes over her face starts sinking,
She's like,
"Oh here we go.."
It's a routine check that she already knows, she's thinking they're all the same.

"Yeah you alright baby? You look alright still, yeah what's your name?"
She looks in her bag, takes out a fag, tries to get away from the guy on a blag, can't find a light,
"Here use mine"
"You see the thing is I just don't have the time."

Can't knock em out, can't walk away,
Try desperately to think of the politest way to say,
Just get out my face, just leave me alone,
And no you can't have my number,
"Why?"
Because I've lost my phone.

Go away now, let me go,
Are you stupid? Or just a little slow?
Go away now I've made myself clear,
Nah it's not gonna happen,
Not in a a million years,

Can't knock em out, can't walk away,
Try desperately to think of the politest way to say,
Just get out my face, just leave me alone,
And no you can't have my number,
"Why?"
Because I've lost my phone.

Nah I've gotta go cos my house is on fire,
I've got herpes, err no I've got syphilis...
AIDS, AIDS, I've got AIDS!

Filmkväll!!

Okej, ikväll såg vi två flmer, först den som jakob, filip och oskar valt, typ nån knäpp om Taj Mahal Badalandabad....ja den var ju intressant...:P haha, på framsidan er ni varför killarna valde denna! men ockej, jag skrattade faktiskt lite på en del ställen :) (några tjejscener var det också)
National Lampoon's Van Wilder: The Rise of Taj

Sen så har vi den underbara filmen Little Miss Sunshine (som vi såg igår också) jag blev helt kär i den! Men den är verkligen så kul! helt knäpp, men ändå kul, och lite mysig!
"Everybody....just pretend to be normal"
Little Miss Sunshine Movie Stills: Toni Collette, Steve Carell, Greg Kinnear, Jonathan Dayton, Valerie Faris

Filmkväll!

Ikväll blir det filmkväll med tjejerna som var med på Turnén! Ska bli riktigt kul! kolla på nån riktig tjejfilm! :P
Jag måste dock städa lite efter fransmännen, och ja just det, jag ,åste ju börja packa! Men det är ju sol ute!!!!

Äntligen ensam igen!

Okej, det var sjukt gött med fransmän på besök, men ack vad skönt det är nu när dom är borta!
Men trevligt var det ändå, när dom kom så grillade vi, sen kom fredrik på besök, det var sjukt trevligt faktiskt! skönt att inte va ensam hela tiden! Så tack fredrik för sällskapet! Sen när han gått hem, stannade vi uppe, satt och drack te och åt vattenmelon och vindruvor. Arnoud som är sanslöst grym på att måla, målade åt mig, och Nicolas spela gitarr....det var lugnt och mysigt, kreativiteten flödade! Vid 4 tog vi med oss en frukostkorg och körde till Nytorpet! är såg vi soluppgången och badade i sjön, och stekte lite i bastun! Haha, det var hur gött som helst! 
Sen Igårkväll hade Kalle avskedsfest, mycket trevligt, tills mina fransmän börjar bli fulla, snor vin av alla, flörtar järnet med the swedish girls, osv.... men men, dom hade ju kul! och ja, jag hade rätt kul jag med ändå! Imorrse vid 7 åkte dom! puh! grymmeskönt!

Fransmän!

Ah, snart ska jag hämta två fransmän på stationen som ska bo hos mig inatt! Lite nervös ändå eftersom det bara är jag hemma! så jag hoppas lite folk kommer o hälsar på ikväll! hjälp! men det fixar sig säkert! jag får väl grilla eller nåt med dom o kanske kolla på film! ja....

Hemma igen!

Åh, vad kul det var att träffa min syster, Iza! vilka planer vi la ut för vår K&BU resa! redan kollat in husbil/minibuss och resrutt! nu ska vi bara hitta nåra fler som vill göa en sån resa, och helst killar!.... :P som kan allt om bilar och motorer, spelar gitar eller trummor och vill samma sak som vi! det blir nog lätt!? haha...men men det blir av om det blir av! Klantigt nog glömde jag min jacka där! men som tur väl är har Iza släkt i Näsum, så det är bara o hämta den när jag ska till farmor och farfar! :D

Bra och dåliga saker...

Om ca. 8 timmar kör familjen och jag ner mot svågertorp, där familjen ska ta tåget vidare mot kastrup och Färöarna, kvar blir jag......väldigt sorgsligt!
Men! Jag ska då åka vidare mot Jonstorp och Iza! Det ska bli hur kul som helst! Jag är dock lite småorolig för om jag kommer att hitta dit, fast det förstås, jag har skrivit ut en vägbeskrivning! Tack eniro! :D
Vilken stressig vecka det kommer bli! har en massa inplanerat! Jag får ta en dag i taget!

Stackars Björk!

Okej, jag känner mig grymt skyldig, förlåt Björk för att jag inte köpte din nya skiva när jag var på Island, och förlåt för att du inte fått nån text på ett tag! Men idag ska du få dagens text, dock inte från Volta, utan från Selmasongs:


SCATTERHEART

Black night is falling
The sun is gone to bed
The innocent are dreaming
As you should, sleepy-head
Sleepy-head, sleepy-head:

All the love above
I send into you
Comfort and protection
I'll watch over you

But don't ask me
What's gonna happen next
I know the future
I'd love to lead you the way
Just to make it easier on you

You are gonna have to find out for yourself

My

Dearest

Scatterheart

There is comfort
Right in the eye
Of the hurricane
Just to make it easier on you

You are gonna have to find out for yourself

All the hurt in the world
You know
There's nothing I'd love to do more
Than spare you from that burden
It's gonna be hard

If I only could
Shelter you
From that pain
Just to make it easier on you

You are gonna have to find out for yourself

Sol!

Härligt! helt underbart! Det är sol ute!
Idag ska vi hämta David som har varit på blåsarläger i glimåkra....har inte träffat honom sen jag kom hem! Sen imorgon ska jag köra familjen till Kastrup....Och sen hälsa på hos min kära syster Iza! eller jag Alfiza om man ska vara mer exakt! :P haha...... Ska bli så kul att träffa henne igen! har inte träffats sen, ja, vad är det? nyår? så ja, det ska bli underbart! Vi ska ju på vår B&KU resa sen mot afrika! :D men det får bli nästa år eller nåt!
Sen på måndag kväll kommer fransmännen och hälsar på! haha, det ska också bli helt galet! Får fixa nåt då, typ filmkväll, eller grillkväll!

By the Way....

Sorry mina vänner att jag inte har hunnit träffa nån sen jag kommit hem, men som många av er vet åker familjen iväg på söndag, om jag inte umgås med dom nu kommer jag inte se dom förräns om ett år! Så ja, have patience! På måndag kommer jag hem och har huset för mig själv tills den 12 augusti (söndag) Så det blir @ my place den veckan! Men först familjen......:P

Dagens Text

Dagens Text är från en låt jag lyssnade på på flyget mellan Island och Köpenhamn, den var riktigt härlig faktiskt, Delicate av Damien Rice

image
Delicate
We might kiss when we are alone
When nobody's watching
We might take it home
We might make out when nobody's there
It's not that we're scared
It's just that it's delicate

So why do you fill my sorrow
With the words you've borrowed
From the only place you've known
And why do you sing Hallelujah
If it means nothing to you
Why do you sing with me at all?

We might live like never before
When there's nothing to give
Well how can we ask for more
We might make love in some sacred place
The look on your face is delicate

So why do you fill my sorrow
With the words you've borrowed
From the only place you've known
And why do you sing Hallelujah
If it means nothing to you
Why do you sing with me at all?

So why do you fill my sorrow
With the words you've borrowed
From the only place you've known
And why do you sing Hallelujah
If it means nothing to you
Why do you sing with me at all?

VISUM!

Okej, igårkväll åkte jag och mamma upp till stockholm, sov på Hotell och idag skulle jag då till amerikanska ambassaden för att fixa med visum. Vi kommer dit ca. 9.45, och min tid var 10.00, det är då en megalång kö utanför en ambassad (ingen av de andra ambassaderna) och gissa vilken? Jo, självklart Den amerikanska ambassaden. Efter ett tag får vi reda på att flera i kön stått o väntat sen 8.00, så ja, det var inget annat att göra än att snällt ställa sig i ledet. kl. 12.30 får jag äntligen komma in på ambassaden, lämnar över papprena, och får sätta mig o vänta igen......efter ytterligare nån timme ( då är det bara jag och en tjej till kvar i salen, allra sist alltså) blir jag kallad till en lucka, får då ta emot några papper och dom berättar att visum och pass skickas till mig......fyra timmar! helt sjukt! ca. 20 min i två kan jag och mamma lämna ambassaden och äntligen kolla runt lite i Stockholm!
Helt helt galet!


RSS 2.0