Den lediga Aupairens liv!

1. vaknar, klockan visar 9:30. Det ar tyst i huset. Vander mig om och somnar igen.

2. Vaknar, 11:30. Pigg, skont. Gar upp, tar en kopp kaffe och tittar ut over snon utanfor fonstret.

3. Satter pa vattnet i bubbelbadet. Tar i lite badskum, satter pa lite musik i bakgrunden. Sjunker ner i det varma badet och njuter.

4. Dags att kla pa sig och gora det jag tankt gora under dagen!

Ja, sa har det varit nu i en vecka....men imorgon eftermiddag kommer dom hem, sa idag e den sista dagen av total ensamhet! Jag maste erkanna att jag verkligen inte saknat dom alls, utan kunde latt varit ensam minst en vecka till! hahaha....Men men, det ska anda bli lite skont att komma igang igen. Sim tur val e e jag ledig pa sondag aven om dom e hemma, sa jag ska inte klaga. Sen e det bara mandag, och sen e det Tisdag och ledig dag igen! :D.....
Nu har antagligen Sara kommit hem ocksa, sa eftersom Jonas har Max och Jacob ensam hela helgen sa kanske jag och Sara drar oss ner mot stan ihop! Vi far se....annars blir det lite smaplockande i det redan ganska stadade huset! :D Det snoade dock igar, sa nu har vi en del sno....


Igar motte jag Jonas och killarna pa Ikea och sen drog jag till Woodfield och gick runt lite. Gick forbi ett Mario Tricoci hairsaloon som var helt tomt pa kunder, sa jag gick dit och fragade om dom hade nan tid....Och det hade dom! Det ar forsta gangen jag blivit helt nojd! HOn som klippte mig gjorde ett riktigt bra jobb, det ar valdigt valklippt! Det marks verkligen sa fort frisoren vet vad den gor, dom andra tva hade ingen aning, men hon verkligen formklippte det riktigt bra o sadar....Och hon verkade tycka det var kul att gora nat annorlunda....men iaf henne ska jag latt ga till om jag maste klippa mig en gang till har, vilket jag antagligen maste! Men det e supersnyggt och fracht!


Good Friday, Saturday and Resurrection Sunday!

Ja, da var det pask igen! Det marktes inte sarskilt mycket forrans idag, nar jag och Jonas begav oss downtown. Forst till AnderssonVille dar allt var stangt, men vi hittade en restaurang som hette Tomboy (hmmm, undrar varfor det bara satt par av samma kon vid alla bord utom vart) haha, som hade en Easter Brunch! Smaskigt varre, dock inte sa paskigt! Sen Downtown var allt stangt!!!! Tillochmed Watertower och alla affarerna pa State....Det var ju typ tillochmed oppet pa Julafton eller nat....men ja, sa vi tog en promenad langs Lakefront istallet, vilket var riktigt trevligt eftersom det var sa harligt vader idag!

Nu blir det har lite i omvand ordning da! haha, men i Lordags gick jag pa Paskgudstjanst pa Willow Creek...riktigt maktigt! Handlade om regn, att fylla tomrummet som inte kan bli fyllt av nagot annat an Gud, osv...I slutet borjade det symboliskt nog regna! och under hela sista laten och allt! Let it rain, helt enkelt! Coolt vad man kan gora nar man har resurser! forovrigt var det helt tjocksmockat med folk, det var ju sa att man behovde en biljett for att kunna ga pa gudstjansten, den var gratis, men nar jag i torsdags skulle fixa biljett, var alla biljetterna salda pa dom ovriga 4 identiska gudstjansterna, sa det fick bli pa Lordagen, men inget fel pa det!

Eftersom familjen akte redan i torsdags, pga det ankommande snoovadret (dom bestamde sig for att kora till Florida o ta flyget hem) sa hade jag lite sovmorgon pa fredagen, och huset for mig sjalv! Jag gick pa Langfredags gudstjant i Willow, riktigt bra den med! (saklart, det e ju Willow vi pratar om!) Men ja, sen var det dags att hitta nagot att ha pa den glammiga festen hos Will (en kille i Jonas franskaklass)..... Ja, men jag och Jonas drog da dit, kommer in i en studentlagenhet, som e hur fin som helst! da har Will dekorerat allt overflodigt med glamour och ja lite fransk cabaret kansla, eller nat sant, eller kanske Masque Ball a Versaille.....Men iaf, vi pratar lite med folket och hittar direkt en trevlig kille som ocksa e Europee, och forovrigt Wills fabulous other half ( ja ni kan val gissa) som verkligen e supertrevlig iaf.....sa vi pratar och pratar en massa....och det slutar med att vi far reda pa att han kommer fran ett valdigt gott stalt hem, och minglar med toppshiktet i Chicago osv....Han blev verkligen impad over mig o Jonas och ville bjuda med oss pa Fashion Show i Chicago eftersom han kunde ta med sig nagra vanner och mingla bland designersen och dom rika i Chicago, och han hade inte hittat nagra annu som skulle vara bra, men han tyckte sa mycket om oss att han ville bjuda med oss.....(da hade jag redan dott) men iaf sa ska jag ga pa Art Museum med honom pa torsdag, sen ska han och Will komma pa middag hemma hos mig pa kvallen, (och Sara och Jonas) och dessutom ska Will, som forovrigt pluggar design och syr osv, gora en korsett till mig, sa jag ska dit pa tisdag och ta matt osv! helt sjukt! Och pa tisdag kvall har jag bjudit Jonas och hans vardfamilj pa middag, sa vi far se vad for gott jag kan hitta pa! gonatt!

Skont!

Igar slapp jag jobba pa dagen, sa jag jobbade pa kvallen istallet! Jag kunde darfor aka till kyrkan...valde Willow Creek eftersom dom har en vid 11:15, vilket gor att jag kan ha lite sovmorgon! Riktigt bra gudstjanst, med gaster fran en kyrka i Queens NY, handlade om Prayer! Det avr riktigt bra, typ en kille som berattade hur han blivit beroende av kokain och hur hans familj desperat sokt sig till Gud och bett kyrkor att be for honom osv, och tillslut slutar det med att han tankt flytta ifran familjen men kanner sig dragen till Kyrkan dar han visste att hans familj var, nar han kommer in ser och hor han att hela forsamlinger ber att Gud ska fora honom till kyrkan, var han an ar, och att familjen ska slippa ga igenom det mer, och ja, han blev tillslut fri fran sitt missbruk!

Sen akte jag iaf o lunchade med Sara pa Cosi, som e sa cosy! :P...hahahaha, ja iaf! Det e ju kallare igen, har tillochmed hort att det ska snoa pa onsdag!

Jag e lite sma nervos infor imorgon, jag ska ju ta hand om Max & Jacob, ja det e ju inte det jag e sa nervos for, utan att jag ska "messa up" med Max:s san matgrej...han far ju mat genom en slang in i magen, sa jag ska ju ta hand om det nar jag e dar...men det ska nog ga bra! Sue ska visa mig, sa det blir nog inga problem!
Sen pa tisdag kvall jobbar jag ju hemma, men det e ocksa den kvallen som Jonas och Maria kommer hem fran Bahamas!

Sen pa onsdag ska jag prata med Jasmine!!!! :D Wiiiehoo! saknar verkligen henne!

Na, nu far jag ta o bege mig till Colleget! Spanska och Gospel ikvall....eller ja, vi far se hur bra det gar med gospeln, jag e ju fortfarande ratt forkyld!

friskluftschock!

Igar gick jag tillslut min runda! Tracey tipsade mig om ett Forrest Preserve i narheten dar dom hade bra Trails! Sa jag korde dit och tog mig ut i vildmarken! hahahahahahaha, halften av rundan gick langs en stor vag! men anda! Det var tyvarr fortfarande valdigt mycket sno kvar pa delar av banan....och svensk som jag ar tankte jag att, nej jag tanker inte ga pa den himla asfalterade cykelvagen, jag ska ga pa grusvagen.....det e bara det att mitt inne i skogen (da jag gatt pa snoblask i 10 min) sa slutar den stora snovagen i en stor sjo! hehe, ja all sno som smalt hade lagt sig over hela vagen....Men precis innan snosjon gar det ett litet litet snar in i skogen, sa jag gar in pa den och hittar tillslut genom buskar o snar mig igenom skogen och kommer ut pa en stor snovag igen! efter ett tag kommer jag ut pa den assfalterade cykelvagen och bestammer mig for att folja den istallet!
Efter ca 1 och en halv timme satter jag mig i bilen och beger mig hemmat igen!

Nar jag kommer hem, sa har Tracey grillat hamburgare och vi satter oss o ater.... Sen efter det kom Anette hem och holl mig sallskap och at glass!  Mitt rum som aven e kant for att vara det kallaste pa lange e ju inte d gottigaste dock, far typ varna alla att ta med sig extra trojor o sant! men vi krop in under ett spiderman tacke! :D Mysigt varre!

Idag har jag jobbat mest! Och jag har san sjuk tur, for Tracey ska nog inte jobba ikvall, sa jag borjar inte forran imorgon kvall! slipper jobba dag! sa d blir nog ett kyrkobesok och sen maste jag ju gora spanska laxan!
Det e S:t Patricks day idag forresten, vilket innebar att d e varldens Irlandskapartaj med parader och tydligen fargar dom en av kanalerna down town gron! helt galet, sa vi kasnke ska in ikvall och checka laget! far se!

tankte bara beratta...

...Att jag knappt har kunnat prata nu i nagra dagar! Har varldens Wiskey rost! hahahaha, ja jag later valdigt konstig! d e liksom inte en ton i mitt tal, utan mer raspel eller vad man nu ska kalla det! Har varit lite smakul dock, haha...

"Henrietta, Why are you talking like that?", "Henrietta, why do you sound so strange?"

jag har typ fatt latsas att jag leker Darth Wader eller nat sant! :P

Men iaf nu nar varen antagligen kommit kanske den har forkylningen ska ge med sig...Och forhoppningsvis Traceys ocksa....vi har akt dit pa samma verkar det som!

Kanns lite konstigt att Jonas e borta nu...ja han har d val gott pa en strand nagonstans i Bahamas med Maria bredvid sig, och en varsin drink i handen.....Kan ju alltid hoppas att han far en san sjuk branna, dvs ROD! men eftersom han verkar va en san som blir sadar stortbrun sa e nog inte det heller nagot att halla tummarna for....:P...

Ska iaf traffa Anette och Sara imon! :D nice...Ett av barnen i Kajsas familj har fatt nan knapp sjukdom, sa hon far jobba en hel del! men forhoppningsvis kanske hon kan komma bort en liten stund imon kvall! hade varit sa kul att traffa henne!

Annars hade jag ju tankt ta en langrunda imorron i detta underbara vader, men mina foraldrar har forsokt att fa tag i mig fick jag reda pa idag vid Dinner....haha, kul att jag fick veta det dagen efter pa kvallen! :P.... Men ja, det e dags att prata med familjen nu! det sitter ju aldrig fel!

Tva tarar senare....

Ja, harom kvallen sag jag August Rush med Jonas.....Jag fick nog rysningar i hela kroppen....inte sa mycket for karlekshistorien, att dom skilts at osv, som for musiken och musikens makt! Det avr sa mycket som bara stamde i den om musik, och om manniskor som ar fodda med det musikaliska orat, att man hor musik overallt! Det stammer verkligen sa sjukt! Och vilket musik det var sen, i filmen alltsa! riktigt bra!


Inte nice alls...

...Med den forkylningen som haller pa att gripa ett starkt grepp om mig just nu! segt! Tog anda typ 3 tsp Tylenol igar! och Echinea! fast den borjar ta slut!

Nu e Iaf Washington Biljetterna bokade! Jag kommer inte ha nagra pengar kvar snart! men man maste fa leva lite! Och jag kanner att resor aldrig e fel, okej dyra klader, det kan va onodigt! men en resa e anda vart det! Och nu ar jag ju i USA, sa da far man ta o passa pa o resa lite! Sa Jag, Kajsa och min nyvunna friend Sara, (dvs jag och marsta brudarna) ska den 18-20 april vara i Washington o se Vita Huset! Vi bor pa ett Holiday Inn, som ligger 6 blocks fran tha place! :D

Sen gar ju tiden sa snabbt...skriver jag det varje gang eller? men iaf det e verkligen helt sjukt! Men det e ju en sak som verkligen inte kommit for snabbt! ---> Varen! AAAAHH!! segt! Men ja, idag var d inte sa varst mycket varmare. men jag ska se om Jonas orkar med en promenix nar han e ledig! vilket leder fram till att jag isafall verkligen maste ga o dra mig till duschen, och gora mig presentabel! Akte superskabbig till banken for att satta in pengar! kande mig som alla andra amerikaner! jobbigt! :P....

Men Ja, nu galler det att storspara infor mina resor! maste ju ha fickpengar ocksa! Ingen mer shopping! :P Eller cheesecake! Kan ju ga pa fattiglappsdiet! Dieta bade med kladinkop och matkonsumering...

Nu e d verkligen dags...

for Mars klippningen! Mitt har e katastrofalt langt! Jag saknar verkligen Rubb&Stubb, och framst kanske den basta frisor jag haft! ---> Paulina Garner! She's so good! sarskilt med knappa frisyrer, vilket e d jag gillar! OCh har e dom bara sa himla trakiga! jag menar om den forsta frisoren star o beundrar mim klippning i typ en halvtimme kan d ju inte vara sa superpositivt! he, hur kommer d har bli liksom! nej men d gick ju! Men som sagt, nu behovs det en rejal varklippning! 

For varen ska komma nu! det tycker allt och alla utom vadret sjalv! segt varre! Men jag horde iaf pa radion imorrse att d ska bli upp emot 50 F imorron! nice nice! Och eftersom imorgon e min enda lediga dag pa ett tag ska jag ta vara pa den ordentligt hade jag tankt mig! tankte dra upp vid 9 sadar kanske...haha vi far se hur d gar emd den planen...men iaf sa maste jag trana lite pa flojten! sen tror jag jag ska aka o kopa dom dar Dior-brillorna pa Marshalls, sen ska vi boka biljetterna till Washington! Sen ska jag forsoka klamma in lite traning, kanske efter flojten! ? det hade ju varit perfekt!

Appropa College! sa e d sa att Jonas har en kille i sin franska class, som e lite at det andra hallet om man nu ska uttrycka sig sa, men iaf sa har han varit lite sa pa Jonas, typ bjudit med honom pa fest osv....Och idag sa slutade jag tidigare fran Gospeln sa jag tankte att jag skulle vanta pa Jonas. Sa nar han kommer ut fran Classen sa star vi utanfor klassrummet o pratar, och han berattar att den dar killen bjod en annan kille i klassen pa en fest, och Jonas berattar med blandad forfaran och lattnad att han inte bjod med honom....sen kommer iaf killen ut och gar fram till Jonas och ger honom en inbjudan till en fest! Sa jag abra, Ah far jag komma ocksa, och han sa Javisst! Sa nu e vi officiellt inbjudna till var forsta College fest! Det e ssa supersattsigt ocksa, vi fick varsta inbjudan till en MAskeradsbal med Champagne osv, tjejerna ska ha aftonklanning och killarna kostym! hehe, sa det blir Glitter och Glamour! :D Saaaa kul! 

Na, vet ni vad, nu maste jag sova om jag ska kunna ga upp tidigt imon! men tack o hej fran mig! :)  

Sorry...

...Att jag varit sa himla seg med att skriva har pa ett tag! har fatt en del klagomal, men jag ska battra mig! jag lovar!.....

Idag e d mandag igen, skont som vanligt! Alla e i skolan nu sa jag har en liten ledig stund nu innan jag ska hamta Monty vid 11:30....sen sover han antagligen igen vid 12, halv 1 sadar....:D Usch, igar hade vi daylightsavings time, dvs vi flyttade fram klockan en timme! Jag kan saga att det var grymt segt att ga upp vid halv 7, som for mig var halv 6! SEGT! sen var barnen riktigt jobbiga bade i lordags och igar, sa d hjalpte ju inte....sa jag skulle ta en liten vilostund nar jag slutat jobba vid 3, men d slutade med att jag somnade och sov i 2 timmar! sen gick jag upp och umgicks lite med familjen, och gick o la mig vid halv 10 sadar, vilket for min tid var halv 9, men det gick sa bra sa.....vaknade mitt i natten helt klarvaken, men lyckades somna om, sen vaknade jag lite innan halv 7 och var klarvaken, sa da lag jag o drog mig lite eftersom jag upptakte att jag borjat bli riktigt forkyld! sa jobbigt! sa det blir en till echineakur och kanske lite childrens motrin ocksa.....

Den har veckan jobbar jag 54 timmar! lite smatt trakigt....dessutom ska Jonas aka till Bahamas med Maria, sa jag ska hoppa in for honom pa tisdagsmorgonen den 18, (extra pengar sitter aldrig fel) men det leder ju till att imonrgon e d min enda lediga dag tills den 22 mars! vilket ar typ om 12 dagar! sa ja, det kommer bli lite jobbigt! men sen e jag ju ledig pa springbreak! 9 dagar med ledigt hus! Jag har pratat lite med Sara Berg, och hon kanske ska komma hit en svang! hade varit saaaaa himla kul! :D :D

Pasken kommer jag nog tyvarr da inte marka av sa mycket i ar! Julen firar dom flesta anda ju, men pasken firas ju inte direkt i judiska familjer, dom har ju typ Purim, men ja..... Jag har ju sondagarna pa springbreak!
Sen har jag ju fatt mitt schema for April! riktigt chilligt igen! sa det ska bli skont! Dessutom sa ska vi till Washington 18-20 april for att se Vita Huset!!! :D Nice!

RSS 2.0