Gott Nytt Ar!

Eftersom jag antagligen inte kommer hinna imorgon, sa tar jag det helt enkelt nu! :D
Imorgon bar det alltsa av Downtown till Hilton, dar Jag, Kajsa, Sara och Jonas har en svit over nyar! :D Det blir middag pa en restaurang pa Navy Pier, dar alla fyrverkerierna e som bast och aven festerna! Fast vi kommer dock inte in, eftersom vi e sa sma! :P Men det gor inte nat! For vi kommer ha sa himla kul anda!!!

Nasta helg ska jag till Wisconsin och aka skidor med familjen! :D Wow! Sen i Februari ska vi till Florida, till Grandma Linda!!! Hihii!

Christmas Break!

Ja, idag var min forsta jobbdag, men eftersom alla barnen var pa daycamp sa var det val inte overdrivet anstrangade..:P Imorgon ska jag ha alla fran 7-3, sa jag far se vad vi kan hitta pa, vi kan ju alltid ga ut i snoovadret eller kanske ga pa childrens museum,,,,Vi ska ga pa Alvin and the chipmunks, sa det e iaf en inplanerad grej! :D wiie!
Idag fragade Tracey o Kamran om jag ville folja med dom nasta helg till Wisconsin o aka skidor! :D och jag fick bjuda med vanner, sa jag ska kolla med mina kara vanner har o se om nan kan aka med! hade varit grymt kul! har tva rum, eller ja sviter med kok o sa! kan inte klaga direkt!
Igar kom ju Maria, Jonas kompis, sa det ska bli grymt kul att fa traffa henne! Forhoppningsvis ikvall, beror lite pa nar dom kommer hem! Men kanske!

Fick forovrigt julklappar fran familjen har, men jag kan inte direkt saga att dom lyckades lika bra med dom som med Chanukah presenterna...fick en troja med typ ormskinnsmonster!?, en jeansjacka, en glansig kort dunjacka, en CK kort jacka som tyvarr inte sitter snyggt alls...sen fick jag en kashmir troja som var riktigt fin och en Ralph Lauren parfym, som forhoppningsvis luktar gott! Dom har kvittona, men d kanns lite dumt....vi far se vad jag gor!

Jul!

Torsdagen den 20:e flog jag till Nashville for att fira julen med familjen Dohrmann! Valdans trevligt!
Flyga ar ju en av mina favoriter! :D...Men iaf, nar jag kommer fram, moter Rachel, Elsa (16), Abby (7), Ruthie (5) och Livvy (2) mig pa flygplatsen! Clark och dom andra tjejerna var hemma!
Rachel tog med mig och tjejerna till ett kant Hotel i Nashville med inomhus tradgardar! valdigt vackert...efter 3 timmar eller sa begav vi oss hemat till Tullahoma! Val dar far jag traffa Clark, Sintayihu (16), Yeshi (16) och Kaddie (16)...dom aldsta tjejerna e adopterade fran Etiopien! Alla var hur trevliga som helst och jag kanner mig direkt som en familjemedlem!
Familjen tog med mig till Jack Daniels, sa nu har jag sett det, hela processen i destilleriet! haha, det basta var att var guide hade varldens bredaste sodern-dialekt! Helt underbar!

Julen var kul, dock blev jag lite besviken eftersom dom inte direkt har nan tradition, ingen sarskild julmat eller kalle Anka, vi oppnade alla presenterna pa julafton, och fick julklappar i julstrumporna pa morgonen den 25:e, annars var det inte nat sarskilt! hmmm.... Men det var kul anda! Rachels pappa med familj var ocksa dar over julen sa vi var riktigt manga!
Vi kollade en hel del pa film, under denna veckan hann jag med att se:
Pride and Prejudice (den gamla och den nya)
Sense and sensability (Jane Austen)
Emma (ocksa Jane austen!) 
Flightplan
Underdog
Flushed away
Ja, en hel del alltsa....:P

Veckan gick riktigt fort, och snart var det torsdag igen! Planet gick inte forran 6 pm, sa vi hann se The Hermitage, Andrew Jacksons plantage, (en av USAs presidenter pa 1800talet tror jag!?) haha...det var val lite smakul eftersom alla fick ett varsitt headset. Sa alla gick runt med horlurar dar en guide berattade om allt man sag....Det blev annu roligare nar jag och 16:aringarna kom pa att Barnens var helt galet, typ en papegoja som var guide och en massa knappa ljudeffekter!
Tillslut var det dags att aka hem! Flygresan var den enda ensamma tiden jag haft under en veckas semester! Fick en hel rad for mig sjalv ! ha! och jag kan inte ens beskriva hur vackert det var att flyga in over Chicago. Det var ljus overallt och nar vi borjade sjunka ner kunde man se alla juldekorationerna som var i tradgardarna och traden o sa! WoW, det var hur vackert som helst!
Kom dock inte hem forran typ 11:15, efter att ha fatt vanta i en timme pa tag hem, som tar en timme och sen fick jag ta taxi hem fran taget! Men jag somnade gott iaf!


Var JULGRAN!!!

Hahaha, har kommer en bild pa var overfulla julgran! (har haft problem att fa over mina bilder fran kameran till datorn sa detta e en bild Jonas har tagit) Men iaf, har ser ni lite hur overfull den e! :D
TA-DAA:
Henriettas overfulla gran!

Chanukah, sno och vart blev det av alla mina pengar???

Igar var det sista kvallen for Chanukah och jag e 8 presenter rikare! Varje kvall har vi tant ljus och sen fatt en present.....Jag har fatt:
- eltandborste
- Spongebob squarepants pyjamas
- Massagegrejer
- 4 nagellack
- roda slippers ( inneskor)
- Starbucks kort
- Presentkort pa Walmart 10$
- Ett set med bodylotion tval etc. med lavendel/vanilj lukt!
Vilken bra familj jag hamnat hos! helt galet!

Det esom sagt sno....igar fick barnen va hemma for att det var sa isigt pa vagarna...som tur val e jobbade jag inte! :D haha....

Jag aker ju om en vecka snart....och vart blev d av alla mina besparingar??? ---> JULKLAPPAR! ja, sa sant sa....nej men jag har val en 200$ kvar men anda, jag maste ju ha lite att leva pa nu nar jag ska till Tennessee! appropa det sa kommer jag nog inte ha tillgang till dator pa samma satt dar, sa sorry om jag e seg da!

Svensk middag!

Idag gjorde jag en stor fet svensk middag! Familjen var dar saklart, Michael, Carol och CJ och resten av team Sverige som numera Sara ingar i! BOrjade vid 3 och var typ fardig med alla kottbullarna vid 7, med lite hjalp pa slutet av mina kara vanner!
Iaf blev det mycket uppskattat! Kottbullarna blev tillslut hur goda som helst! Jag gjorde namligen 2 varianter, en med traditionell flavour och en med ortkryddor! Tack for alla tipeen mamma! Hade forst glomt salt, sa d smakade inget vidare! Men sen ska du se! Dom blev riktigt goda! sarskilt for att vara forsta gangen!

Sen var det dags for appelkaka med vaniljsas, Glogg, pepparkakor och gronmogelost, ballerina och saltlakris som jag hittade i den skandinaviska affaren i Long Grove! Hur bra som helst! Och trevligt blev det verkligen!

Imorgon jobbar jag som tur val e bara 7-9 pa morgonen....Jag lovar jag var sa sjukt fokuserad, med tva stekpannor igang, potatis, sas, morotter och en appelkaksdeg! lika borta som nar jag laser en bra bok :P! Sa jag kanner att mina axlar e lite smaspanda....eller inte sa smatt.... men men, det kan nog lite somn komma over!

Ah,. jag har ju inte berattat om musen som invaderade mitt rum iforrgar natt! Vaknade vid 4 pa natten av att det e nagot som prasslar pa skrivbordet...sa jag tander min nattbordslampa, gar mot skrivbordet och ser nagot hoppa/springa over golvet till soffan.....sa jag tander och borjar stoka runt for att se vad det var....tillslut lyfter jag en av sittdynorna i soffan och ser en mus springa ivag! AAAAH!!! Sa jag slanger upp allt som e pa golvet och gar o lagger mig i den stora soffan i Kallaren.....Pa morgonen berattar jag om handelsen for Tracey, sa dom aker o koper fallor.,....sen inatt sov jag da i gastrummet....sen nar alla kommer ner pa morgonen for att se om den e fast, tror ni inte att all Peanutbiutter (som tydligen moss alskar) ar borta, men ingen falla har slatt igen!!! iaf, sa var alla fallor i mitt rum ororda, sa ikvall ska jag forsoka mig pa att sova i min sang igen! Jag ska halla er uppdaterade om hur det gar, jag lovar!!!!!

Trafikkaos!

Nu har det kommit rejalt med sno! och vilket kaos det ar...alla har kor ju runt med skitdaliga all-arounddack! hur daliga som helst ju jamfort med vinterdack! suck! Sa idag nar jag skulle hamta upp Monty fran skolan (han hade skola iaf....alla skolor i Deerfield och Highland park var stangda! stackars Kajsa o Jonas) sa tog det ca 30min nar det brukar ta 10 sadar....for precis vid var vag hade Kathrina, den tyska aupairen hos grannarna, kort fast i snon...sa ja.....

Igarkvall var det forsta Hanukka kvallen! Alla barnen far ju paket da, och gissa! jag far ocksa paket! Igar fick jag en eltandborste :P....haha, undra om det var en pik eller nat! hahahahaaa....kanns riktigt knappt att borsta med eltandborste faktiskt....mina tander e typ helt omma nu! hmmm....

Ikvall ska vi da forhoppningsvis traffa Sara som precis kommit hit! hade varit kul! dessutom vill jag komma ut! jag gick o la mig typ vid 9 igar, med huvudvark o allt! men idag har jag matt battre! Sen e d jobbig torsdag imorgon och sen e jag ledig pa fredag! chill!!!!

SSC, julgran och ingen bil!

Jag har da antligen fatt mitt ssc! social securitycard, sa nu ska jag fixa med bank, korkort och annat! skont!

Julgranen ar fardigdekorerad nu iaf....och ja, sanna mina ord, den e verkligen fullskockad...ser ut som den ska falla ihop nar som helst! hahaaa...fast den e ratt fin anda faktiskt...men ja, ja jag kan saga att jag tycker att glasistapparna kunde den gott varit utan! men men, det e ju inte min gran! :P

Ja, jag har ledig dag idag, hade en massa planer....sa kommer jag upp vid 10 sadar, och det finns ingen bil hemma! sa jag kan saga att jag e ganska sa last just nu! men forhoppningsvis kommer nagon hem snart sa jag kan ta en tripp till Jonas o ata lunch o sen kopa lite julklappar....resten far jag skjuta upp tills pa fredag! segt!

Var forovrigt i kyrkan i sondags, det var valdans trevligt....1 advent och allt! Det e sa himla kul, for trotts att medelaldern e 35+ sadar e d inte stelt! sa det e ju kul! men vi far se, har lust att kolla in nan "svart"kyrka! hade varit kul!

RSS 2.0